Wat is het verschil tussen een tuinarchitect en een landschapsontwerper?

Wat is het verschil tussen een tuinarchitect en een landschapsontwerper?

Er is een verschil tussen een landschapsarchitect en een tuinman. Een tuinarchitect heeft over het algemeen één of op zijn minst enkele specifieke handelsvergunningen nodig om wettelijk te mogen werken namens andere mensen. Ze kunnen een bouwvergunning nodig hebben om een tuinhuisje, terras of terras te bouwen voor een andere persoon, of ze kunnen een bestratings- of betonvergunning nodig hebben om betonbestrating of wanden uit te voeren. Tuinders mogen daarentegen legaal allerlei werkzaamheden verrichten, zowel op hun eigen land als op het terrein van anderen. Alleen binnen deze grenzen mogen ze bepaalde soorten tuinieren legaal uitvoeren hovenier Bleiswijk.

tuinman

Als je ooit een tuiniersmarkt hebt gezien of een plaatselijk tuincentrum hebt bezocht, zul je merken dat er veel soorten tuingereedschap te koop zijn. Sommige tuinhamers zijn bijvoorbeeld niet te vinden in de gemiddelde ijzerhandel, maar zijn vaak erg handig om in huis te hebben, vooral als je een onregelmatige vorm of gebied hebt om te vullen. Deze gereedschappen zijn meestal kleine, in de hand te houden aangedreven gereedschappen die u zou vasthouden tijdens het trimmen en vormgeven van uw bloembed, plantgebied of terras. Tuinharken zijn vergelijkbaar, behalve dat deze ook in handheldstijlen verkrijgbaar zijn. Als u niet uw eigen gereedschap wilt gebruiken om uw tuin te onderhouden, zijn er natuurlijk ook bepaalde soorten automatische grasmaaiers die erg handig zijn als u een groot gazon wilt onderhouden.

De tuinman en landschapsarchitect zijn vergelijkbaar, maar een tuinarchitect is doorgaans veel meer ervaren dan de tuinarchitect. Een goede tuinier heeft jarenlange ervaring in het door hem gekozen vakgebied, omdat hij jarenlang heeft geleerd hoe planten groeien, welke planten het meest geschikt zijn voor bepaalde klimaten en weersomstandigheden en hoe ze het beste voor die planten kunnen zorgen als ze eenmaal zijn geplant. Een tuinarchitect weet welke planten het goed doen in uw omgeving, in welke grond ze moeten worden geplant en welke drainagesystemen het beste werken voor elk type plant. Een landschapsontwerper heeft doorgaans een enorme hoeveelheid ervaring in het door hem gekozen vakgebied, hoewel een tuinman vaak wat nuttige kennis zal opdoen door onderzoek te doen of te praten met ervaren mensen die mogelijk kunnen helpen met hun eigen tuinproblemen.

Klik op deze link: https://www.kibbelhoveniers.nl/