Wat doet een makelaar?

Makelaar

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een ondernemer of een persoon die de verhuur of verkoop van een woning regelt. De taak van een makelaar is om het onroerend goed op de markt te brengen. Degenen die gespecialiseerd zijn in het verhuren of verkopen van woningen worden verhuurmakelaars of beheermakelaars genoemd. Evenzo worden degenen die zich richten op het beheer van een gebouw managementagenten genoemd. De taak van een makelaarskantoor is het promoten van de verkoop of verhuur van onroerend goed hier. Daarnaast kan een makelaar ook een pand beheren.

Een andere belangrijke functie van een makelaar is het organiseren van bezichtigingen. Ze moeten proactief zijn bij het regelen van bezichtigingen en potentiƫle kopers op de hoogte houden van de waarde van het onroerend goed. Bovendien moeten ze op de hoogte zijn van de staat van de eigendommen en of er al dan niet reparaties of renovaties nodig zijn. In het geval van woningen moeten ze foto's maken en virtuele rondleidingen regelen. Ze moeten ook flyers voor het pand en een virtuele rondleiding verstrekken. Ze moeten proactief zijn in het tonen van het onroerend goed aan potentiƫle kopers.

Een makelaar is verantwoordelijk voor het opstellen en uitonderhandelen van koopovereenkomsten. Hij of zij houdt verkopers op de hoogte van de voortgang van het verkoopproces en kan de verkoper adviseren over de kwaliteit van aanbiedingen. Hij of zij is wettelijk verplicht om aanbiedingen aan de verkoper door te geven. Daarnaast zal hij of zij de administratie van de verkoop verzorgen. Een goede makelaar kan onderhandelen over de beste prijs en voorwaarden. Een professionele makelaar zal niet bang zijn om indien nodig provisie te vragen.

Meer informatie op: https://www.levermakelaardij.nl/